Мнения

Проф. Танев откри детска футболна школа

Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев откри детска футболна школа „Милан Джуниър Камп“ в София, която е под егидата на световния футболен колос Милан. В приветствието си към децата, организаторите и родителите министърът подчерта, че Милан е дал на италианския и световния футбол Джани Ривера, Паоло Малдини, Франко Барези и Карло Анчелоти.

„Аз като министър много държа и правя усилия физическото възпитание да намери подобаващо място в учебната програма. Иска ми се учението и спортът да бъдат неразделни във формирането ви като пълноценни личности и граждани. От организаторите разбрах, че едно от условията за вашето участие в този камп е добрият ви успех в училище, което много ме радва и ме изпълва с надежда, че освен добри спортисти сте и добри ученици и граждани.  Желая ви на добър час, надявам се, че в скоро време ще гледаме някой от вас по световните футболни терени“, обърна се министърът към подрастващите.

Близо 100 деца на възраст от 5 до 17 години от цялата страна стартираха занимания във второто издание на кампа в комплекс Царско село. Като асистенти от българска страна се включиха трима треньори. За главен селекционер е поканен Златко Янков, един от героите на „американското лято“ САЩ 94. На събитието присъстваха още областният управител на София град Веселин Пенев, спортни деятели и родители.