Мнения

Покана № 5 по мярка “Проекти за мобилност във висшето образование и науката“, програма BG09 “Фонд за стипендии на Европейското икономическо пространство“

Поканата е отворена за кандидати от всички области на висшето образование и научните изследвания до 8 декември 2015 г. за изпращане на кандидатури в съответните висши училища и научни организации.

Министерството на образованието и науката публикува петата покана за набиране на кандидатури за индивидуални стипендии за мобилност по мярка „Проекти за мобилност във висшето образование“ на програма BG09 „Фонд за стипендии на Европейското икономическо пространство“. За стипендии за трансгранична мобилност с учебна цел, обмяна на опит и осъществяване на научни изследвания по настоящата покана могат да кандидатстват:

– студенти, докторанти и специализанти, преподаватели, изследователи и административни служители от български висши училища и научни организации – за мобилност в страните от ЕИП ЕАСТ (Норвегия, Исландия и Лихтенщайн);

– студенти, докторанти и специализанти, преподаватели, изследователи и административни служители от висши училища и научни организации от страните от ЕИП ЕАСТ – за мобилност в България. Периодът за осъществяване на мобилностите по настоящата покана е пролетния/летния семестър на академичната 2015-2016 година.

Краен срок: 8 декември 2015 г.

Още информация