Училища

НБУ със задочно обучение

Нов български университет (НБУ) разкрива задочно обучение за първи път от тази година. Интензивното следване в задочна форма ще бъде въведено в центровете на университета в Пловдив, Варна и Видин, съобщи вчера ректорът на НБУ доц. Пламен Бочков, цитиран от „Монитор“.

При задочното следване курсистите ще имат възможността да завършат своите семестри в много по-кратък срок в сравнение с редовното и дистанционното обучение. Лекциите ще се провеждат през няколко последователни съботи и недели, като изпитите ще са непосредствено след курсовете.

Новото задочно обучение е насочено към работещите през седмицата хора. Програмите, които ще бъдат разкрити, са в областите на стопанските науки, маркетинга, мениджмънта и предприемачеството, екскурзоводството и туризма, счетоводството и фирмените финанси.

Те са ориентирани към хората, заети с местен бизнес в градовете Пловдив, Варна и Видин. Задочните курсистите ще излизат от НБУ със завършена степен „професионален бакалавър“. Таксата за задочното обучение в НБУ ще е 800 лева на семестър.