Институции Ученици Училища Учители

МОН създаде е-платформа с добри практики за дистанционно обучение

МОН събра над 100 добри практики, видеоуроци и презентации в помощ на обучението от разстояние в електронна среда (ОРЕС)-  https://edu.mon.bg/. Те са разработени от учители през последните две години. В общ списък са включени линкове към полезни материали, които вече са публикувани на други места.

МОН събира и нови предложения, представени от авторите им под формата на презентации и/или видеоклипове. Първите от тях са достъпни в рубриката „Добри практики в контекста на обучението от разстояние в електронна среда“ ТУК. На същото място периодично ще се добавят още добри практики.

Материалите са разделени в пет тематични области: повишаване ангажираността и мотивацията на учениците при обучение от разстояние в електронна среда; атрактивни форми за представяне на изучавания материал при онлайн занятия; подкрепа на ученици с ниски резултати; е-обучение за учениците със специални образователни потребности; ефективна организация на работата в онлайн среда на ниво училище или детска градина.

Отделно от това МОН публикува видеоуроци за различни класове и по различни предмети, както и други добри практики.

Електронната банка с ресурси ще продължи да се обогатява с добри практики през цялата учебна година.

Списък с линкове към полезни материали, публикувани на други места, можете да видите ТУК.

Събраните до момента новосъздадени ресурси можете да видите в рубриката „Добри практики в контекста на обучението от разстояние в електронна среда“ ТУК.

Източник: МОН