Институции

Национално състезание за онлайн-семейство

От 16 юни започва да тече едномесечно състезание между семейни отбори в новата образователна онлайн игра „Семейни дуели“. Семейните отбори, събрали най-много точки, ще получат награди, осигурени от Българската асоциация за информационни технологии в рамките на проекта „e-Skills for New Jobs“. Голямата награда е таблет PRIVILEG MID-72CB, осигурен от „Компютър 2000“.

Играта е подходяща за всички видове компютри и мобилни устройства и е достъпна на адрес: http://duel.bg. Може също така да се изтегли от ТУК.

За да направи съвместното изследване на интернет забавно и полезно, Националният център за безопасен интернет заедно с Кабината.ком разработиха играта „Семейни дуели“. Регистрираният семеен отбор – поне един възрастен и едно дете, ще започне да получава на случаен принцип въпроси от най-различни области на знанието, включително и онлайн-безопасността. С отварянето на въпроса започва да тече време от 2 минути за отговор. Ако получилият въпроса участник се затруднява, той има възможност да препрати въпроса на друг член на семейния отбор, с което часовникът спира. Оставащото време започва да тече отново, щом като вторият участник отвори въпроса.

Всеки правилен отговор носи 1 точка. След набиране на 100 точки семейният отбор получава възможност да създава собствени въпроси, които минават през модератор. Всеки одобрен въпрос носи допълнителни точки.

Целта на играта е да се поощри съвместното ползване на интернет от деца и родители, както и да стимулира използването на интернет за учене.

Успех на участниците!