Институции Училища

МОН организира форум „Образованието на утрешния ден“ на 12 декември

Министерството на образованието и науката организира форум “Образование за утрешния ден” на 12 декември 2023 г. в София Тех Парк. Събитието ще бъде открито в 10:00 часа от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков и ще продължи през целия ден.

Целта на форума е да представи добри практики за ефективното използване на дигиталните технологии, инструменти и съдържание за подобряване на качеството на преподаването и ученето.

Като част от форума, участниците ще могат да посетят и образователно изложение, където различни организации ще демонстрират дигитални и STEM-базирани ресурси, инструменти, материали или разработки в помощ на училищната система.

Форумът ще започне с представяне на визията на МОН за дигитализация и подобряване на образователните резултати. В програмата се включват три панела. Първият е посветен на Дигиталните технологии като ускорител и изравнител на възможности. В него ще бъдат представени дейностите, извършени до момента по проекта „Образование за утрешния ден“, включително изграждането на платформата „Дигитална раница“. Директори и учители ще споделят опит как технологиите подобряват училищния климат и мотивацията на учениците.

Вторият панел ще запознае гостите с „Дигиталното образователно съдържание“. В него учители ще споделят опита си в създаването на дигитални уроци. Предвижда се сред лекторите да има и представители на неправителствения сектор, които да представят добри практики в своята дейност.

Третият панел е посветен на темата „Изкуственият интелект и образованието на бъдещето“. Представени ще бъдат технологии на бъдещето, в това число и опита на български учени, както и на преподаватели по роботика и ученици, работещи с високи технологии. Последната презентация ще е за космическите науки и образованието, което води към нови светове.

Линк за регистрация

Източник: МОН