Ученици

Учениците от СМГ получиха 5 000 лв от Милен Цветков

Популярният тв водещ Милен Цветков се включи в благородната кауза по събиране на пари за подпомагане на пътуването на отбор от Софийската математическа гимназия на международно състезание в Казахстан през януари.

Той участва в телевизионна игра, която се излъчва всеки ден в ранните вечерни часове и завоюва 5000 лв за каузата на учениците.

„Благотворителността не е само такава, каквато я знаем – помощ за болни и затруднени хора. Аз искам да помогна на тези деца, тъй като те искат шанс да се развиват“, обясни Милен Цветков.

Бившият водещ на „Здравей България“ рано отвори сумите 50 000 и 100 000 лв, а при предпоследната оферта се бореше или за 10 000 или за 15 000 лв. Дотогава популярният тв водещ отказа суми между 3000 и 6000 лв.

В крайна сметка той прие финалната оферта от 5000 лв, които даде на децата от СМГ за участието им в Казахстан. Оказа се, че е направил добра игра, тъй като в неговата кутия се мъдреше повече от скромната за случая сума от 300 лв.

През цялото време той беше съветван от учениците, които също взеха участие в шоуто. Сумата от 5000 лв е около половината необходима за един от отборите, които ще пътуват за Казахстан.

Още по темата: