Мнения

Забравиха Сергей Игнатов на летището

Делегацията на Република България, в която трябваше да са образователният министър Сергей Игнатов, негови колеги от правителството и парламентарният шеф Цецка Цачева, скандално бе забравена на летището, а самолетът отлетя към втората по брой на населението страна в света Индия, без високопоставените си пасажери.

За забавянето съобщи bTV в централната си вечена емисия. Официалните лица се явили чинно на правителствения ВИП още в 10:00 ч. Документите си получили след час, което обаче било твърде късно.

Причините за недоразумението ще се разследват тепърва, а в хода на проверката ще бъдат използвани и видеозаписи от летищни камери.

Делегацията, чиято визита има за цел утвърждаване и популяризиране процеса на сътрудничество между България и Индия и осъществяването на ползотворен диалог по образователни въпроси с колеги от Индия, все пак ще успее да свърши предвидената работа.

Програмата на всички ще продължи по план.

Засегнатите в случая приели спокойно и дори видели забавен елемент в цялото недоразумение, информират още от телевизията. След много смях и закачки всеки от делегацията сам решил как да оползотвори времето до отново насроченото излитане за Индия – този път през Мюнхен в 16:40 ч. Някои се върнаха на работа за парламентарния контрол, а други се върнали по домовете.

Никак не му беше до смях обаче на транспортният министър Ивайло Московски, на когото само подобен гаф му липсва в момента:

„Записите от камерите са свалени и случаят се проверява. Виновните ще бъдат наказани“, обеща той.

Още по темата