Ученици

Спортният министър открива волейболните финали от ученическите игри в Етрополе

На 4 май, петък, министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков ще открие финала на Ученическите игри по волейбол за юноши 11-12 клас в Етрополе. Церемонията ще започне в 10:00 часа, в спортна зала „Чавдар“.

Официални лица, поканени на събитието са Росица Христова – заместник-кмет на Етрополе, Христо Андреев – началник на РИО София област, Данчо Лазаров – президент на БФВ, Станислав Николов – ген. Секретар и член на УС на БФВ, Красимир Живков – областен управител на Софийска област, Емил Димитров – народен представител.

След откриването на финалите по волейбол в 11,00 часа министър Нейков ще награди участниците във футболния турнир с деца от малцинствата между училищата ОУ „Христо Ботев“ с. Лопян, ОУ „Георги Бенковски“ с. Малки Искър, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Брусен. Турнирът е организиран съвместно с ПФК Чавдар и Футболната академия на Христо Стоичков в Етрополе, като академията предоставя залата на академията за провеждането на турнира.

В същия ден по програмата на кампанията на МФВС „Аз обичам спорта“, от 13:30 часа заместник-министър Иван Ценов ще открие финала на Ученическите игри по волейбол за девойки 11-12 клас в Севлиево, в спортна зала „Дан Колов“. С откриването на финалите по волейбол стартират демонстрации и състезания по киокушинкай карате, борба, самбо, джудо, тенис на маса, таекуон-до и културизъм. В плувния басейн на СОУ „Васил Левски“ ще се проведе състезание по плуване, а в парк „Черничките“ ще има велокрос и състезания по футбол  и лекоатлетическа щафета.

Още по темата