Ученици

Зам.-министър откри баскет финалите на ученическите игри в Пловдив

Заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, областният управител на Пловдив Здравко Димитров и Иванка Киркова, началник на Регионалния инспекторат по образование, откриха днес в града под тепетата финалния турнир на Националните ученически игри по баскетбол за девойки 11-12 клас, информираха от пресслужбата на спортното министерство.

За трета поредна година финалните състезания по осем вида спорт са основна част от националната кампания „Аз обичам спорта” на Министерството на физическото възпитание и спорта.

Проявите се организират от МФВС, Министерството на образованието, младежта и науката и Българската асоциация „Спорт за учащи“.

„Поздравявам десетте отбора, достигнали до финалната фаза и се надявам надпреварата да премине в духа на честната игра. Ученическите игри са основната изява в областта на ученическия спорт, а чрез включването им в кампанията „Аз обичам спорта“ искаме да мотивираме все повече български деца да започнат активно да се занимават със спорт“, каза при официалното откриване заместник-министър Иван Ценов.

„Искрено се надявам всички вие да останете с позитивни чувства от нашия град. Бъдете убедени, че в Пловдив има държавници и общественици, които мислят, обичат и работят за развитието на спорта“, приветства децата г-жа Иванка Киркова.

За всички участници в турнира МФВС осигури тениски с лика на спортуващото човече Здравко – талисман на „Аз обичам спорта“.

Партньори на Националната кампания „Аз обичам спорта“ през тази година са М Тел, Девин и Pepsi, които осигуряват награди за най-добрите млади спортисти.