Училища

Високи балове за психология и журналистика в СУ

Докато баловете за някои специалности в СУ падат чувствително, то в други ситуацията остава стабилна, става ясно след обявените минимални прагове за влизане в университета

Висок остава балът при една от най-престижните специалности в Алма матер – психологията – 27,05.

Летвата за прием в публична администрация също почти не е мръднала от миналата година – 28, 65 при момчетата и 27,08 при момичетата. Там повечето класирани са отличници.

Покачило се е нивото и на кандидат-журналистите. Миналата година минималният бал при тях беше 23,39, а тази – с над единица отгоре до 24,88. В класирането са участвали 8929 кандидати. Те могат да се запишат от 16 до 18 юли или да потвърдят участието си във второто класиране.

Документите, необходими за записването, се продават в книжарниците на Ректората. Младежите не трябва да забравят да представят и оригинал от дипломата си за средно образование, лична карта, документ за платена семестриална такса и три паспортни снимки. Неприетите кандидати участват автоматично във второ класиране.

То ще бъде обявено на 22 юли. В следващите три дни класиралите се на втори етап трябва да потвърдят или да се запишат в избраната специалност. Третото последно класиране излиза на 29 юли. Записването и при него е окончателно и трябва да бъде в периода 30 юли – 1 август 2014 г. включително.