Учители

Sway влиза в Office365 за бизнеса, образованието и добавя повече езици (видео)

Sway е приложение, част от офис семейството на Microsoft, което позволява на потребителя да комбинира мултимедия и текст в изработката на документи, презентации и материали с различна насоченост. С негова помощ се ползва съдържание за устройство, като се ползват популярни Интернет източници като търсачката Bing, облачната услуга OneDrive, YouTube, Facebook и др.

Услугата е относително нова и се присъедини към гамата от продукти на световния софтуерен лидер Microsoft през октомври 2014 г. За месеците от тогава от компанията с вълнение разказват за успеха на иновацията, цитирайки обратната връзка от потребителите. Тези, които вече имаха възможността да го ползват, разказват колко бързо създават и споделят своите идеи, подпомогнати от възможностите за използване на мултимедия и интерактивно представяне.

Въпреки това от Microsoft не стоят със скръстени ръце и за времето от тогава до днес са направили редица подобрения, основно на база обратна връзка и предложения на потребителите. И днес, в средата на 2015 г. с удоволствие съобщават новината, че Sway ще бъде интегриран в пакета Office 365.

Това става ясно от информация в официалния блог на компанията, където още четем:

„Винаги сме вярвали, че платформата ще допадне на тесни специалисти в различни области, както и на преподаватели, ученици и студенти, тъй като Sway е един нов, творчески начин за представяне на идеите. Във връзка с това добавихме функции, които ще са от полза на бизнеса и ангажираните в образователния процес като например вмъкване на графики от Excel“.

Другата новост е превръщането на Sway в инструмент, който напълно да отговаря на изискванията на учители и учащи и изобщо на заети в сферата на образователния процес, по отношение на техните всекидневни задължения. Платформата ще бъде на разположение в пакета Office 365 до броени дни, съобщават в блога.

Какво е новото във версията на Sway за Office 365, спрямо стандартната версия

Фундаменталната стойност на платформата за бизнес и образование се състои в лесното създаване на интерактивни доклади, презентации, уроци и др., които освен да са заредени със съответната информационна стойност, да са и със страхотен вид, разглеждани на каквито и да са устройства. Базовата версия на Sway дава еднакви възможности и за потребителите на Office 365 и за стандартните потребители на акаунт в Microsoft.

Но все пак, някои неща ще бъдат различни

– Такова например ще е източниците на съдържание в раздела „Вмъкване“ (insert tab), които ще са оптимизирани за Office 365.

– Създадените материали ще са частни за вашата организация по подразбиране. Това значи, че ще бъдат виждани само от тези потребители, които са с пълномощията от вашата организация или група.

– Въвежда се по-съзнателно споделяне с потребителите в социалните мрежи.

– Администраторите в Office 365 ще имат по-важни контролиращи функции

С какво Sway помага на бизнеса и образованието?

Специалистите в определена област, както и хората, ангажирани в образователните процеси ще спестят време като лесно създават и оформят интерактивни документи на всички възможни мобилни и настолни устройства. Примерите са много, а някои от тях са: Маркетингови планове, кампании, предложения за продажби, планове на проекти, брошури, бюлетини, различни доклади, презентации и др.

В областта на образованието платформата е удобна за създаване и споделяне на интерактивни уроци и учебни ръководства, доклади, задачи, планове за организация на образователни събития и много други. Създадените документи се споделят лесно между преподаватели, ученици и студенти, а също така и родители. Sway на практика е вдъхване на нов, по-вълнуващ живот на същите досегашни материали.

Sway започва поддръжка на повече езици

Английският език е универсален световен език и Sway в момента е достъпен на него. Главен начин за глобализиране на услугата обаче е тя да стане достъпна на колкото се може повече езици. Затова започва интегрирането и превеждането на платформата като за начало на холандски, френски, немски, италиански, японски, португалски и испански езици.

Sway ще бъде на разположение на потребителите с абонамент за: Office 365 E4, Office 365 E3, Office 365 E1, Office 365 ProPlus, Office 365 Business, Office 365 Business Premium, Office 365 Business Essentials, Office 365 OneDrive за Business, Office 365 Small Business, Office 365 Small Business Premium, Office 365 средноголеми Business, Office 365 EDU E4, Office 365 EDU E3, Office 365 EDU E1, или Office 365 EDU ProPlus.