Мнения

OneBit Software прибавя нови услуги към портфолиото си

Като част от анонсираната в края на миналата година нова стратегия, OneBit Software прибавя нови услуги към портфолиото си, създавайки изцяло нов отдел в организацията. Компанията привлече към екипа си двама топ експерти със световен опит в областта на Microsoft Office 365 – Васил Мичев и Теодор Петков, които заедно с настоящите специалисти по инфраструктура в компанията, ще формират новия екип „Облачни и Инфраструктурни Решения“.

Васил се занимава активно с Office 365 повече от четири години. Той започва своята кариера като инженер по поддръжката на Microsoft Online Services и част от екипа на доставчик на Microsoft. Впоследствие се присъединява към екипа за облачни услуги на Hewlett-Packard и отговаря за поддържката и консултациите на глобалните корпоративни клиенти на компанията, които вече използват или ще мигрират към Office 365. Неговата експертиза покрива всички фази на жизнения цикъл на Office 365 и той е един от малкото експерти официално сертифицирани за Office 365. Васил е отличен като Microsoft Office365 Most Valuable Professional за втора поред година и е единственият с това отличие в България. В допълнение към Office 365, той има натрупан опит и с Microsoft Intune и Azure.

Теодор има сериозен опит във воденето и менажирането на Office 365 проекти за големи мултинационални корпорации. Преди да се присъедини към екипа на OneBit Software, Теодор е работил четири години в Глобалния Център за Услуги на Hewlett-Packard в България. Има натрупан опит в интегрирането на инструменти от трети доставчици с Office 365, както и дълбоки познания и експертиза в Exchange имейл услугата на Office 365. Участвал е в създаването на дизайни и архитектури за миграция към облака на Майкрософт за различни компании от листата на Fortune Top 500. Има изключителни технически умения и множество успешно приключени миграции със специфична и разнообразна сложност.

„Ние в OneBit Software виждаме, че облачните решения са предложение, което все повече клиенти избират, за да бъдат по-пъргави, по-гъвкави, по-конкурентни и в крак с последните технологии. Създавайки новия екип “Облачни и Инфраструктурни Решения“, ние ще можем да предоставяме услуги в рамките на цялата Microsoft Office 365 платформа и наличните сценарии за имейл, аудио конференции, корпоративна социална мрежа и чат, BI системи, автоматизиране на процеси, системи за управление и достъп до документи, криптиране и много други”, сподели Димитър Каданов, изпълнителен директор на компанията.

Новият екип вече доставя проекти за отдалечено управление на мобилни устройства чрез Microsoft Intune. Имайки предвид последните тенденции на пазара и все по увеличаващата се нужда на потребителите да имат достъп отвсякъде посредством телефона или таблета до значими данни и информация, Microsoft Intune е решението, което предлага възможност за пълноценно отдалечено управление на тези устройства, по отношение на сигурност, софтуер, хардуер и възможности за връзка. Не на последно място, екипът “Облачни и Инфраструктурни Решения” ще продължи да консултира и създава приложения, които използват възможностите на Microsoft Azure и още по-активно ще предлага IoT решения, които да подобряват дейността на бизнеса.

OneBit Software е основана през 2011 г. от Ради Атанасов – единственият българин, удостоен с престижния сертификат „Microsoft Certified Master“ и награждаван пет години подред с наградата на Майкрософт „Most Valuable Professional“ за SharePoint Server. Компанията предлага висококвалифицирани услуги свързани с Microsoft SharePoint и уеб приложения на европейския, австралийския и американския пазар.