Мнения

Microsoft пуска нова серия мишки и клавиатури, разработени специално за Windows 8

Вече 30 години Microsoft разработва и предоставя на потребителите хардуер, който улеснява работата им и осигурява по-добро взаимодействие с популярната операционна система Windows.

Хардуер дивизията на корпорацията продължава тези традиции като представи нова серия мишки и клавиатури, които функционират в унисон с Windows 8– мишките Wedge Touch, Sculpt Touch и Touch, и клавиатурите Wedge Mobileи Sculpt Mobile.Специално за създаването на лимитираната си серия Microsoft Wireless Mobile Mouse 3500, корпорацията кани петима международно признати артисти в областта на текстилния и графичния дизайн и изобразителното изкуство – Калвин Хо, Дейна Маклюър, Мат Лиън, Йелена Джеймс и Зански.

„Новите мишки и клавиатури наистина допълват елегантно Windows като осигуряват бърза и плавна навигация, по-висока производителност и подчертана мобилност в комбинация с лъскав и стилен дизайн“, заяви Брет Келеран, генерален мениджър на Microsoft Hardware.

С пълна функционалност и минималистичен дизайн Wedge Touch мишката е подходяща за хора в движение. Достатъчно малка, за да се поберeв джоба, тя осигурява четирипосочен тъч скрол (four-way touch scroll) и навигация с върха на пръстите. Оборудвана е сBackpack Mode, което позволява автоматичното й изключване заедно с компютъра и удължава живота на батерията.

Разработена да осигури комфорт и подвижност Sculpt Touch мишката е прекрасно решение за плавна и лесна навигация при работа в Windows 8на компютър. Чрез четирипосочен тъч скрол потребителят може да се движи надолу и нагоре, наляво и надясно, през различни приложения и документи само с едно махване на ръката.

Както обеща по-рано тази година, Майкрософт обнови функционалността на Touch мишката с нов набор от жестове за лесна навигация, специално разработени за Windows 8.С едно махване на пръст по дисплея, потребителите могат да се придвижват естествено и интуитивно отгоре до долу като сменят съдържанието на екрана. С двупръстови движения управляват приложения и превключват между използваните програми.С три пръста потребителите могат да увеличават и намалят прозореца, а жестовете с палец навигират напред и назад в приложенията.

Ултра тънката Wedge Mobile клавиатура има същата ефективност и скорост на работа, както стандартна клавиатура. Разработена е специално за почитателите на таблетите, Wedge Mobile разполага с някои от най-често използваните функции като Windows Hot Keys и вградени мултимедияклавиши.Лекият й дизайн я прави лесна за пренасяне, а пълният й набор от бутони предоставя комфорт по време на работа. Капакът й я предпазва от надраскване и я трансформира бързо в стойка за таблет.

Sculpt Mobile клавиатурата осигурява идеален баланс между мобилност, комфорт и продуктивност. Тежи около 500 гр. и има висококачествена конструкция, което я прави подходяща за работа, когато сте на път.Нейният Comfort Curve дизайн улеснява ергономичното позициониране на ръцете и китките. Изключва се автоматично след определен период на неактивност. Само с натискането на един бутон се включва и свързва отново.

Още с представянето на Microsoft Mouse, продуктите на Microsoft Hardware Group се разработват така, че да подчертават определени характеристики на Windows. Новата серия мишки и клавиатури са оптимизирани за работа с Windows 8във всякакви устройства и са снабдени с редица функции, които предоставят на потребителите бърза и плавна навигация в новата операционна система.Наличието на Bluetoothпозволява безжично свързване с лаптоп или таблет, а BlueTrackтехнологията улеснява използването на мишките върху всякакви повърхности без значение дали потребителят е в конферентната зала, магазина за кафе или вкъщи на дивана*. 

Всички продукти ще са налични скоро онлайн в Microsoft Store и в обектите на други търговци. Повече информация има на адрес http://www.microsoft.com/hardware.