Институции Ученици Училища Учители

900 медиатори и социални работници ще влязат в системата по нова програма на МОН

Поне 900 образователни медиатори и/или социални работници ще бъдат назначени по новата Национална програма „Подкрепа на образователните медиатори и социалните работници“. Тя ще продължи проект „Подкрепа за успех“, като по нея ще могат да бъдат назначение и нови образователни медиатори. Кога ще стартира програмата, какви дейности ще финансира и в кои училища?

До 26 април в МОН могат да бъдат изпращани коментари и предложения към Националните програми в сферата на образованието за 2022 г. Една от новите национални програми е НП „Подкрепа на образователните медиатори и социалните работници“. Предвидено е тя да стартира от 1 юли и да бъде своеобразно продължение на Дейност 7 от проект „Подкрепа за успех“, който приключва на 30 юни 2022 г. Тя е на обща стойност от 10 млн.лв.

Училищата, които работят по проект „Подкрепа за успех“, могат да продължат заетостта на съответния образователен медиатор /социален работник. В този случай не е необходимо провеждането на конкурс. Училищата, които предпочитат да наемат нов медиатор или ще наемат още медиатори трябва да проведат конкурс според изискванията на програмата.

Повече инфо четете тук.

Източник: НМД