Ученици Училища

500 деца отсъствали от училище в пазарджишко заради липса на автобуси

500 деца в пазарджишка област са отсъствали от училище в понеделник, първия учебен след зимната ваканция.

Според директори причината е липсата на транспорт. Това сочат данни на Регионалното управление по образованието, съобщи началникът на ведомството Валентина Кайтазова.

Лично министърът на образованието Красимир Вълчев е изискал от РУО доклад за ситуацията в региона заради транспортния проблем.

Припомняме, че от 1 януари курсовете до всички села бяха драстично съкратени, до някои вече не пътуват автобуси. Новото разписание е временно, но засега много ученици не могат да се придвижват навреме за занятия.

Очаква се като друго временно решение да бъдат пренасочени училищни автобуси до села, където ​проблемът е най-тежък. Междувременно рейсове на „Автобусни превози“ – Септември вече пътуват по закритата от 1 януари автолиния 31 от областния град до селата Лозен и Ковачево в община Септември и така транспортният проблем временно е решен, съобщи кметът на Лозен Дойчин Анчев.

Разписанието им е удобно за учениците, които посещават училища в Пазарджик и трябва да се прибират по домовете си в двете села.

Източник: monitor.bg