Ученици

2700 зрелостници на матура по желание

2715 зрелостници са подали заявления да се явят на допълнителен държавен зрелостен изпит по желание. На 22 май се провеждат първите два от тях – по математика и по география и икономика от общообразователната подготовка. Желание да се явят на изпита по математика са декларирали близо 600 зрелостници, а по география и икономика – над 220.

Проведоха се и държавните зрелостни изпити по желание от профилирана подготовка по физика и астрономия, география и икономика, изобразително изкуство, история и цивилизации, предприемачество и руски език.
Допълнителните матури продължават до 29 май.

От 8:30 ч. на 23 май са изпитите по философия, физика и астрономия, биология и здравно образование, френски, испански, немски, руски и италиански език от общообразователната подготовка.

От 14:00 ч. на 23 май ще се проведат и матурите от профилираната подготовка по български език и литература, информатика, музика, философия, химия и опазване на околната среда, френски, испански, немски, италиански, румънски, португалски, японски, китайски и корейски език.

Източник: МОН