Училища

162 незаети места след трето класиране в СУ

Общо 162 са незаетите места след трето класиране в Софийския университет, стана ясно след излизането на третото класиране. 136 от тях са редовна форма на обучение, а останалите – задочна.

Свободните бройки са предимно в специалностите физика, химия и стопанско управление. След второ класиране за първите две се знаеше, че почти няма желаещи жени да попълнят определените бройки.

От днес, 15 август, до 17 август се подават документите в съответните факултети за потвърждаване на класирането и записване за първи курс.

След тази дата обаче е възможно свободните места да се увеличат, защото едва тогава ще стане ясно каква част от приетите младежи ще се запишат, уточниха от висшето училище, цитирани от „Монитор“.

Окончателният брой на свободните места, както и допълнителният прием, който евентуално ще се обяви в някои специалности, ще стане ясен на 20 август.

Очевидно младежите не вярват на бъдещето на ядрената енергегика, тъй като специалността е една от най-нежеланите, заедно с ядрената физика, руската филология, както и икономическите специалности на английски език.

Още по темата