Институции Ученици Училища Учители

1-4 клас се връщат в клас от 4 януари

Учениците от 1-4 клас започнат да учят присъствено от 4 януари догодина, както и децата в детски градини и ясли. „Децата в по -ниска възраст в по-малка степен са носители на заразата и по-малко допринасят за усложняване на обстановката. При по-малките е по-трудно обучението в електронна среда. Родителите, ако решат, имат възможност да задържат децата си вкъщи и ще им се предоставя компенсаторно обучение. Вече имало такива 1000 заявления“, уточни министър Вълчев.

Той поясни, че е разумно учениците от 5-12 клас да останат поне още една седмица в обучение на електронна среда, като всяка седмица ще се следи ситуацията, предава Dnes.bg. Това означава, че може тези ученици да не влязат в клас преди 31 януари, докогато засега продължават мерките.

Забраните за моловете  остават до 31 януари, с изключение на институциите в тях – банките, аптеки и офисите на телекомуникационните компании.

Продължава забраната за събития, конференции и конгреси, като тя ще важи до 31 януари. От 1 януари ще отворят театри, музеи, галерии, кина при 30% капацитет на заетост на местата в тях.

 

Източник: БНР, Dnes.bg