Учители

Учителка хвърли оставка след обвинение в любовна афера с ученик

Учителка на 25 години от Благоевград е подала молба за напускане, заради материал в местен вестник за нейна любовна афера с ученик, съобщават регионални издания.

Медията твърди, че Екатерина Москова, която преподава изобразително изкуство, имала връзка с 12-токласник, за която знаели всички в училището, а сигнал за забранената любов подали родителите на момчето. Историята е украсена с още пикантни информации на страниците на вестника.

Според ръководството на училището обаче някой в редакцията е дал воля на въображението си, тъй като твърдят, че за първи път чували за подобни неща. Зам. директорът на 8 СОУ Христо Бусаров споделя, че младата учителка е освободена на основание на молбата й с изплащане на някои компенсации.

Той смята, че цялата история е раздухана от дама, която търси лично отмъщение и се опитва да дискредитира доброто име на училището.

След публикацията ученикът Костадин Киричков отказва да влиза в клас. В момента образователният инспекторат в Благоевград извършва проверка по случая.

Н“яма текстове в наредбите и закона, които да ограничават правото на личен избор и живот извън сградата“, коментира шефът на РИО Ивайло Златанов.

Снимка: infomreja.bg