Учители

Скоро: Още начини за постигане на по-високи постижения в класната стая


От официалния блог на Office356 обявиха първата фаза на новата програма Preview за две нови Образователни услуги: Microsoft Class Dashboard и Microsoft School Information Sync, който ще бъде достъпен за потребителите на Office 365 Образование без допълнително заплащане.

Class Dashboard и Microsoft School Information Sync ще опростят връзки между системите и ще улеснят комуникацията и сътрудничеството между учители и ученици. В резултат на това, учителите ще имат повече време да се съсредоточат върху това, което обичат -ангажиране с учениците, използващи всекидневно инструментите на Microsoft Office

Какво представлява Microsoft School Information Sync

Училищата търсят начини за облекчаване на предизвикателството за свързване на техните данни и системи. Microsoft School Information Sync автоматизира и опростява сложните и ръчни процеси на свързване на училищната Student Information System (SIS) с данните от образователните приложения и уеб сайтове, които се ползват в клас.

Тя синхронизира потребителски профили и списъците в училище и SIS, групите и сайтовете на класа, дава възможност за „единично влизане“ (SSO), и позволява изучаването на приложения за достъп до данни на ученици през криптирана връзка. Тъй като сигурността и неприкосновеността на личния живот са изключително важни, училищата и ползващите системата определят кои приложения да получите достъп до данни на ученици и участници, така че те могат да останат в съответствие с техните политики. С Microsoft School Information Sync) и Office 365, учителите прекарват по-малко време в управление на административния задълженият и повече време с учениците.

„Microsoft School Information Sync ще опрости начина, по който се пази актуална информацията за ученическите профили в целия Office 365 и приложенията му. Нужно е учениците да влязат веднъж и ще имат достъп до приложенията, които използваме. Това спестява време и опростява достъпа до важни инструменти за обучение. Ние планираме да разширим използването му през следващата учебна година и мисля Microsoft School Information Sync ще помогне цялото училище в улесняването на работата“, заяви Джон Несът, Мениджър информационни системи в държавно училище в Хелена.

Образователните партньори също търсят лесни и бързи начини за работа с информационните системи в училище. С тази услуга, търговци на Student Information System ще могат да подкрепят още приложения с интеграция чрез единна API, което ще им позволи по-ефективно да се осигури достъп до данните класната стая. Районите могат да позволят приложения на трети страни достъп до данни на учениците, за да се персонализира образователния опит от всички, без заплащане чрез облачните услуги. Така учениците ще се възползват от предимствата на еднократна идентификация с Office 365. С Училище Microsoft School Information Sync, ще бъде възможно да се доставят независими приложения по-бързо от всякога.

Брайън Макдоналд, управляващ директор на School Systems, PowerSchool, коментира: „Ние сме развълнувани от сътрудничеството си с Microsoft, което дава възможност да доставим по-интегриран опит между PowerSchool и Office 365. Над 40 милиона родители, ученици и учители да разчитат на PowerSchool на дневна база и чрез нашата интеграция с Office 365 се стремим да внедрим подобрения в в класните стаи.“

„Две трети от американските училищните райони използват нашите програми за оценка и обучение и ние сме развълнувани за единично влизане и данни синхронизация полза Office 365 предлага на учениците и учителите“, каза Джак Линч, главен изпълнителен директор на Renaissance Learning.

„Ние винаги търсим начини да улесним и същевременно оптимизираме работата на учениците и да направим ползването на подобни програми лесно и интуитивно, като по този начин съдействаме за по-високата продуктивност в класната стая. Подобни платформи и системи са печеливш избор не само за училища, но и за всяка една организация или компания, която ги ползва“, допълва той.

Какво представлява Class Dashboard

Class Dashboard е лесен за използване уеб сайт, който обединява познатите Office приложения, включително Word, Excel, PowerPoint, OneNote и Outlook в контекста на класната стая. Учителите могат да получат най-доброто от инструментите, които знаят и съдържанието, което те имат, запазва материалите организирани и достъпни, и ангажира учениците в нови форми на сътрудничество да се постигнат по-добри резултати. Class Dashboard ще бъде достъпен за потребителите на Office 365 Образование без допълнителни разходи.

С Class Dashboard учители и ученици се организират по-добре и спестяват време. Всеки клас има OneNote Class Notebook, и висококачествени материали, бележки, задачи и споделени календари ще се съхраняват онлайн и на едно място в „облака“. Учителите и учениците могат лесно да достъпят материалите от преносими компютри и от различни мобилни устройства, както в училище така и ако са в движение.

Учителите ще имат възможност да съставят различни и интересни учебни задачи с документи, връзки и онлайн референтен материал, както и да си сътрудничат с ученици, използващи Office Online, и уеб версиите на Word, Excel и PowerPoint, достъпни през уеб браузър. Те ще могат да споделят задачите с ученици, да проследяват напредъка и да дават обратна връзка.

Ангажиране на учениците в образователния процес по нови начини

Class Dashboard безпроблемно ще се свърже с инструменти за интерактивни уроци и презентации, дискусии и ще улесни сътрудничеството, както и ще подкрепи обратна връзка, така че учителите могат да дават възможност на студентите да се учат и образоват по нови, иновативни начини. С OneNote Class Notebook, учениците ще имат възможност да покажат своята креативност и да си сътрудничат с бележки, чертежи и снимки.

„Когато се опитваме нови технологии в нашите класове, истинската проверка е дали учителите и учениците виждат полза. С Class Dashboard, отговорът е да! „, споделя Кели Ербъкъл, от училище от Омаха, Небраска.

„Нашите учители искат да използват своите съществуващи уроци и повечето от тези, които са създадени с продукти на Microsoft Office. С Class Dashboard споделянето на задачите с ученици е само с няколко кликвания и дава обратна връзка по протежение на целия път от учителя до ученика и обратно. На нашите ученици това също им хареса! Ние сме развълнувани да бъдем част от тази предварителна програма и очаквам с нетърпение Class Dashboard да влезе в повече класни стаи следващата учебна година“, допълва тя.

Има много различни технологични инструменти, достъпни за педагози, така че Class Dashboard лесно да се интегрира с решенията, които учителите са използват в класната стая. Използвайки съществуващите Office 365 обществени API (Application Programming Interface), технологични партньори имат достъп до класове, документи и задачи, използвани от Class Dashboard рамките на собствените си продукти и услуги.

В продължение на десетилетия, Microsoft инвестират в инструменти, които дават възможност на хората да общуват, да си сътрудничат и да отприщи тяхната креативност. Световният софтуерен лидер предоставя производителни услуги за на мобилни устройства и в условията на съвременните „облачни“ реалности.

Въз основа на решения като Sway, Office Mix и OneNote Class Notebook, Class Dashboard е последният пример за постоянния ангажимент на компанията към предефиниране на обучението и овластяване на учители и ученици.

Microsoft School Information Sync ще помогне на училищата поставят по-лесно мощни инструменти за обучение в ръцете на учители и ученици.

„Ние сме развълнувани да въвеждаме тези нови услуги заедно с офис инструменти за учителите и учениците“, коментират от компанията.

За да научите повече за Class Dashboard или Microsoft School Information Sync, моля, посетете техните продуктови сайтове и да се регистрирате, за да поддържате връзка.