Мнения

Министър Игнатов ще присъства на честването на 134 г. от Шипченската епопея

За честването на 134 години Шипченска епопея на 20 и 21 август 2011 г., което е под патронажа на министър-председателя на Република България Бойко Борисов, министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов ще гостува в Габрово на 20 август.

В 17:00 часа той ще посети Априловската гимназия. По-късно проф. Игнатов ще бъде на откриването на историческа изложба „134 години Шипченска епопея“ (18 часа, Художествена галерия „Христо Цокев“). След среща с кмета на община Габрово – Николай Сираков, министър Игнатов, заедно с другите официални лица, ще бъде на празничен концерт-спектакъл на Гвардейския представителен духов оркестър (пл. „Възраждане“).

От 20:45 часа започва тържествената проверка по случай 134-та годишнина от Шипченската епопея.

На 21 август в Соколския манастир от 8:00 часа е панахидата в памет на загиналите за освобождението на България, след което участниците в честването ще се отправят към връх Шипка. От 12:00 часа министър Сергей Игнатов, заедно с другите официални лица, ще присъства на тържествения ритуал на легендарния връх, с който ще се отдаде почит към героите на Шипка.