Мнения Учители

Учител: Ситуацията дава възможност да се включим в следващо ниво на българското образование

Към този момент дистанционното обучение не е достатъчно развито, но през последната една седмица всички училища, с подкрепата до някаква степен и на Министерството на образованието, успяха да се мобилизират, да преминат различни обучения, да проучат възможностите за дистанционно обучение.

Доста стъпки се направиха в тази насока. Това каза началният учител Петър Велков в интервю за Агенця „Фокус“ за плюсовете на дистанционното обучение. По думите му голяма част от училищата вече са успели да се подготвят за този процес. Той е на мнение, че всяка криза ражда възможности за развитие.

„Кризисната ситуация заради коронавируса е една възможност да се включим в следващо ниво на българското образование. Това е позитивното – да пробваме нови неща и нов път. Трябва да се фокусираме върху положителните неща, защото ситуацията наистина е доста неприятна, но възможностите са големи“, подчерта Велков. Той е категоричен, че има множество инструменти, създадени по цял свят, които в момента започват да се интегрират в българската образователна система, и които ще могат да се използват и след като премине кризата.

Източник: actualno.com