Учители

Учител на годината в Ботевград

По традиция на 24 май общината ще връчи награди на изявени учители, общественици и културни дейци от Ботевград и селата. По този повод някои от учебните заведения предложиха номинации за приза “Учител на годината”. Претендентите за наградата са: Веселин Тодоров – учител в ПГТМ “Христо Ботев”, Диляна Петкова – ОУ “Н.Й.Вапцаров”, Евгения Коцева – ОУ “Отец Паисий” – с. Врачеш, инж.Красимир Божинов – ПМГ “Акад, проф.д-р Асен Златаров”, Наталия Генова – Прогимназия “Христо Ботев” – с. Литаково, Нели Дакова – НУ “Васил Левски” – с. Литаково.
За втора поредна година ОУ “Васил Левски” – Ботевград не излъчва кандидат за приза от своя колектив. ОУ “Св.Св.Кирил и Методий” – Ботевград и учебните заведения в Трудовец, Скравена и Новачене също не са направили предложения. Някои от директорите обясниха, че решението е на педагогическия съвет.
Предложенията за “Учител на годината” са мотивирани и са внесени в общинската администрация. С приза ще бъдат удостоени инж. Красимир Божинов, Нели Дакова и Поля Герашка – учителка в ЦДГ „Звънче“.