Ученици Учители

Учителят на годината Галя Любенова: Да бъдем съпричастни!

„Сравнявайки времето, в което аз съм била ученичка, в което децата ми са били ученици и времето сега, мога да кажа, че нещата са коренно променени и наистина е нужна промяна в цялостната система на образованието, имайки предвид развитието на технологиите и тяхното приложение“.

Това каза в ефира на БНР Галя Любенова, главен учител на Средното училище „Крум Попов“ в гр. Левски, която тази година стана носител на званието „Учител на годината“ в направление „Начално образование“.

Галя Любенова си спомня, че личният пример и възхищението пред нейните учители са причината самата тя да стане педагог и да преподава на децата:

„Имах много хубав пример за подражание, учителите ми бяха невероятно добри и като педагози, и като хора, които разбираха детската душа./…/ И въобще не съм се двоумила какво искам уча след завършване на средно образование и с кандидатствах за учител“, разказа Галя Любенова.

Тя сподели, че най-важният сред житейски уроци, които се е старае да преподава на своите ученици, е да бъдат съпричастни:

„Едно от най-важните неща според мен е да бъдат съпричастни“, подчерта Галя Любенова и за 2020 година пожела:

„На всички колеги и ученици пожелавам да са здрави, да са усмихнати, да имат дръзки мечти и да успяват да ги достигнат“.

Източник: bnr.bg