Учители

Учители: Министърът на образованието не бива да става и за главен мюфтия!

В навечерието на ново правителство, независимо, дали то ще е служебно, назначено от настоящия президентг, или ще е служебно, назначено от новоизбрания президент, но във всечки случай – при действащо правителство, макар и в оставка, учителите коментират системата на образованието и коментарите им отразяват автентичните нагласи към момента!

Според един от учителите, оставил коментара си в социалната мрежа Фейсбук, „…една от най-корумпираните системи е образованието, харчове, документация, злоупотреби .. Назначения..” Според него, министърът очевидно трябва да е експерт в областта, но и това не е гаранция за добър администратор. Читателят ни заявява категорично, че министърът не трябва да става едва ли не и за главен мюфтия…!

Интересен е доводът на преподавател, който смята, че „… едни прости даскали подкупени с по високи заплати…и те пак не си искат министъра…”!

Според учители, новият министър,  когато и да дойде той, който и да е, служебен, или редовен, преди всичко трябва да има „представа от образователен процес или как се провежда един учебен час…”!

Друг читател и активен коментатор в социалната мрежа твърди: „…Ако някой си мисли, че МОН има някъкъв престиж-нека просто се разходи между обикновените хора и ги попита, какво мислят за това…”!

Според повечето учители, коменттиращи темата в социалните мрежи, министърът обикновено е политическо назначение. Те са на мнение още, че понякога, дори и експерти не си вършат работата и заявяват: „…един заместник-министър, ръкводители на дирекции и куп чиновници луднаха системата с куп ГЛУПОСТИ”!

Това в общи линии са актуалните коментари в края на календарната година, когато повечето хора са настроени към равносметки и анализ на изминалото време.

ВЕНЦИСЛАВ ЖЕКОВ

Източник: teacher.bg