Ученици

Учители и съученици – заедно в подкрепа на болно момче

Цяло училище помогна на ученик да продължи да посещава класната стая.

16-годишният Петър страда от мускулна дистрофия и, за да излиза от дома си, му трябва специална количка. Неговите съученици и учители събраха парите за нея.

Срещнахме ви с Петър през февруари. Тогава той се нуждаеше от нова, специална количка, която да придържа тялото му изправено. А основната цел – да продължи да посещава училище като всички деца.

Разбирайки за нуждата, цялото училище започва да събира пари с базар и лични средства. Няколко месеца по-късно срещаме Пепи отново в училище. Този път – в чисто нова количка.

„Тази количка е по-удобна, защото той порасна много. Проблемът с болестта е, че разви сколиоза и тази количка му държи фиксиран гърба. Съответно е ортопедична седалка и това му позволява да изкарва часовете в клас. Което е много сериозно предимство”, обяснява бащата на Пепи – Георги Ведричков.

Училището събира необходимата сума от 10 000 лева за кратко време. „Благодаря на децата от сърце! И на техните родители, че са ги възпитали на такива добро качества, като съпричастност, като доброта! Благодаря!”, споделя Десимира, майка на Пепи.

Той сбъдва мечтата си – да продължи да посещава училище. Иска да стане автомобилен инженер и обещава да учи усилено за това.

Източник: btvnovinite.bg