Учители

Учителите в Дупница: Нов кмет – нов късмет

Със сегашния кмет на Дупница е безмислено да се водят всякакви разговори по темата със забавените заплати“, смятат ощетените педагози от града, които от няколко месеца живеят в истинска сага около получаването на трудовите си възнаграждения.

Парите, които в началото на всеки месец идват чинно в сметката на общината, бяха насочвани към други пера от общинските дейности и учителите се видяха в чудо без заплати в продължение на няколко месеца.

„Затова пък още в първите дни след изборите ще се срещнем с кмета. За обсъждането на проблема ще дойдат и от централното ръководство на нашия учителски синдикат“, обясни лидерът на „Подкрепа“ в региона Любка Георгиева, цитирана от вестник „Вяра“.

Ангажимент да дойдат за разговорите са поели Юлиян Петров – председател на синдикат „Образование“. Досегашният градоначалник Атанас Янев беше обещал пари до 20 октомври, а последните му уверения са, че до края на седмицата всичко ще е изчистено.

В Дупница ще поздравят новия си кмет вероятно в ранните часове на 1 ноември. На балотажа в неделя се изправят Методи Чимев и Станислав Павлов, които са от две парламентарно представени политически сили.

Още по темата