Ученици Училища

Училище в Чепинци е в топ 3 на резултатите от матурите

Най-ниски резултати на зрелостните изпити по български език и литература през последните години – такива са данните от матурата след XII клас.

Статистиката показва и по-малко отлични оценки на изпита. Слабите оценки по български език тази година са 4302. Това е с близо 1300 повече в сравнение с миналата година. За сметка на това, намаляват отличните оцени – броят им е спаднал с около 1400.

Тази година в класацията на отличниците попадна и смолянското село Чепинци. То е трето в страната по успех на втората задължителна матура.

В Средно училище „Христо Ботев” в Чепинци от зрелостниците има десет отличници. На матурата по биология училището е с трети резултат в страната.Тук от 23 години знания на учениците по биология дава учителката Даниела Куцева, предаде БТВ.

„Тук се работи със сърце, ние искаме нашите деца за се реализират, за да бъдат конкурентноспособни в цялата страна и навън”, споделя гордата учителка.

Много от учениците са избрали биологията за втора матура. Цел за голяма част от тях са медицинските специалности.

„Мисля, че нашите резултати се дължат на нашата упоритост, на нашата себеотдаденост на нашата подготовка и в смисъл всеки получава това, за което се е подготвил”, казва един от тях.

По-висока е средната оценка на втората задължителна матура – „Много добър (4,67)”. Това е най-доброто представяне на зрелостниците от 2017 г. насам. Най-добре се представиха учениците от София.

Източник: novini.bg