Ученици

Ученици показаха свои творби в МОН

Заместник-министърът на образованието и науката г-жа Ваня Кастрева откри изложба на ученици от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Пловдив, разположена на петия етаж на МОН.

„Има много символика във вашето присъствие днес в Министерството на образованието и науката. Месец май е месецът на съзидание в природата, месец май е и месецът на много успехи на нашата образователна система – успехи, декларирани през труда на учителите и през Националното външно оценяване“, каза в поздравлението си към учителите и учениците г-жа Кастрева.

Заместник-министърът благодари на учителите за усилията, които полагат за децата, защото по този начин учениците се докосват до вълшебството на знанието, доброто и своя талант. Г-жа Кастрева благодари и на учениците за тяхната всеотдайност, с която са се посветили на изкуството.

„Позволете ни в навечерието на най-българският празник, 24 май, да ви пожелая да останете с удовлетворението, усърдието на нашите предци и да направите така, че професията учител да остане винаги една от най-ценените и уважаваните, а на децата пожелавам да сбъднат мечтите си по пътя на знанието“, каза още г-жа Кастрева.

Освен откриването на изложбата, ученици от Пловдив поздравиха присъстващите с прекрасни музикални изпълнения.