Ученици

МОН в подкрепа на българските участници в Shell Еко-маратон

Министерството на образованието и науката за поредна година подкрепя българските студенти и ученици, които ще участват в юбилейното 30-то издание на Shell Еко-маратон 2015 в Ротердам. Те ще представят своите автомобилни модели, с които търсят оптимално използване на гориво и максимално опазване на околната среда.

„Приветстваме смелите млади българи, чиито идеи и решения за енергийна ефективност продължават да ни представят достойно в Европа. Водената от нас политика е именно за насърчаване на професионалното образование и подновяване на интереса на учениците към техническите и инженерните професии. Днес технологичната мисъл на младите хора създава иновации и променя света около нас. Желаем успех на състезателите и ще следим тяхното представяне по време на състезанието“, се казва в обръщението на министъра на образованието и науката проф. Тодор Танев.

Поздравителният адрес бе предаден на участниците от съветника на министъра д-р Методи Иванов на  церемонията по представянето на моделите днес в София.