Ученици

Ученици от Русе се оплакват от строги правила

Учениците от Професионалната гимназия по туризъм в Русе се оплакаха от заключените врати през междучасията, забраната да се влиза в училище със закуски и железните правила за униформите, съобщава в свой репортаж bTV.

„След петата минута на междучасието вратата се заключва и ние не можем да го ползваме. Не можем да си купим закуска, защото не можем да влизаме в училището със закупена отвън закуска“, оплакват се учениците.

Най-недоволни са големите, според които правилата са доста пресилени. Те съобщават и за случай, в който момиче е било накарано да тича босо в час по физическо, тъй като нямало гуменки.

Други споделят, че затворените врати на практика не им позволяват да ползват междучасията. Строгите правила при униформите пък водела до там, че да не се пускат ученици с якета.

Директорката на школото Ренета Вълкова смята, че учениците преувеличават. Тя е категорична, че нейната намеса при назначаването й за директор е спомогнала много за стягане на дисциплината. Преди нея там е нямало нито ред, нито униформи.

Вълкова е категорична, че класните стаи не могат да се използват като столова и в тях да се яде. За случая с момичето с босите крака в часа по физическо, тя уточнява, че младата дама е била с обувки на висок ток и сама пожелала да тича боса.

Виж репортажа