Ученици

Ученици от испанската гимназия на борба с чалгата

Ученици от 164 испанска езикова гимназия „Мигел де Сервантес“ направиха кавър версия на нашумялата наскоро песен „Шушана“… изпята на испански. Изпълнителят на кавър версията Марио Кръстев и Ивона Емануилова, превъплътила се в клипа на парчето в ролята на Шушана, бяха в студиото на Bulgaria ON AIR.

Марио уточни, че за песента научил от неговата сестра, а по-късно сам решил да направи кавър на „Шушана“, но на испански. „Приехме това като едно предизвикателство. Учим в Испанската гимназия и за една вечер направихме превода, а на другия ден снимахме видеото към песента и ги качихме в Youtube. За 6 дена имахме 6000 гледания, а въобще не очаквахме такъв интерес“, сподели още той.

По думите на Ивона ролята на Шушана ѝ е харесала, а учителите много се зарадвали, когато учениците показали какво са сътворили.

„Аз нямам нищо против чалгата, но реших да направя испанска версия на оригиналното парче – нещо по-разнообразно, по-различно. Това не е бунт срещу поп фолка, а е нещо, което на нас ни харесва и допада“, допълни изпълнителят на кавъра.

В момента Марио пее в известен конкурс, провеждащ се в Белград – „от 2000 деца са избрани само 60. Все още не знам дали ще продължа“, отбеляза още той.

Източник: bgonair.bg