Ученици

Ученик остана без далак след сбиване в час

Шестокласник пострада тежко след сбиване в училище в Шумен. Инцидентът станал в елитната Хуманитарна гимназия в понеделник. Малко преди обяд децата били в час по математика. По време на занятията две момчета – Красимир и Виктор, се сдърпали заради топче.

13-годишният Красимир напсувал съученика си и това предизвикало конфликта. След като двамата се сдърпали, Виктор паднал върху Красимир и с лакът го ударил в корема. Шестокласникът се оплакал от болки в стомаха и бил заведен в медицинската служба. Оттам се обадили се роднините му, а те го откарали в болница.

След преглед там се оказало, че има разкъсване на далака и се наложило органът да бъде отстранен. Момчето вече е в добро общо състояние, научи NOVA. Настанен за лечение в Първа хирургия на шуменската болница.

„Детето е добре засега. Повръща през нощта, но това е от операцията. Скарали са се за едно гумено топченце. Станало е по време на час по математика. Съпругът ми звънна, че някой е ритнал Краси и го боли стомаха. Отидох веднага в училището, взехме го и дойдохме в болницата“, разказа пред Bulgaria ON AIR майката на Краси. Анелия не обвинява никого за случилото се и смята, че няма какво да се направи след като белята вече е станала.

Директорът на СОУ „Йоан Екзарх Български“ Валентина Тодорова уточни, че инцидентът е станал в понеделник и учителката по математика първоначално е разтървала децата. След като се обръща с гръб към тях едно от децата проявява необуздана агресия, в резултат на което Красимир се е почувствал много зле, добави директорът.

„Проверките сме ги направили, санкции за момчето ще има. Това е най-драматичният случай в училището. Наистина съжалявам много, че се е случило“, каза още Тодорова.

Източник: nova.bg/ bgonair.bg