Учители

Уволниха учителка, обиждала децата с „келеш” и „цървул”

Учителка от пазарджишко училище е била уволнена заради обидни думи към децата. Тя ги наричала „келеш“ и „цървул“ и родителите подали жалби срещу преподавателката. Това стана ясно от дело в местния Окръжен съд, където изгонената обжалва наказанието си, но магистратите отказаха да уважат молбата й и я осъдиха да заплати 300 лв. разноски на Начално училище “Васил Друмев“, където работила, съобщава в. „Монитор“.

Първата случка се разиграла на 19 март 2015 г. в един от четвъртите класове. Учителката забелязала, че едно от момичетата има листове с решени задачи и го обвинила, че преписва. Тъй като се държала грубо с детето, то цяла седмица ходило разплакано и травмирано на училище и родителите се оплакали.

Втората случка за обидно държане спрямо ученици се разиграла същия ден, но в коридора, където двама ученици играели с телефоните си, като се смеели и говорели на висок глас. Учителката, минавайки покрай тях, се спряла и отправила към тях репликите „Келеш“ и „Цървул“.  Тъй като децата не знаели какво означава думата „келеш“, потърсили значението й в интернет, оплакали се на класната си, а тя пък предала за случилото се на директорката на учебното заведение.

Директорката на училището наказала учителката с „предупреждение за уволнение“, а по-късно последвало и освобождаване от работа. 

Снимка: novinar.bg