Мнения

Търсят се още 36 877 студенти за стаж

МОН отпуска 37 млн. евро за стаж за 40 020 студенти по европейския проект „Студентски практики“.

До момента вече 3143 младежи са започнали своя стаж, съобщи ръководителят на проекта Соня Кръстанова. Тя напомни, че всеки младеж трябва да има по 240 астрономически часа, за които накрая ще получи 480 лв.

От 20 септември насам в системата по програмата до момента са регистрирани 28 000 студенти и над 4200 организации, които предлагат работа. 5568 ментори пък са готови да споделят своя опит и компетентност с младежите, които желаят да приложат на практика наученото в университета.

Висшите училища участват също със свои представители – академични наставници и експерти, които подпомагат процеса на включване, изпълнение и отчитането на практиката.

До момента над 3900 академични наставници и над 600 експерти са  се регистрирали в Информационната система на проекта.

„Тези данни показват засиления интерес към проекта и желанието на студентите да се включат в него“, каза г-жа Кръстанова и поясни, че целта на всички дейности по проекта е да се повиши качеството на висшето образование и да се изгради добра връзка между бизнеса и висшите училища. С приемането на студенти в своите фирми работодателите ще имат възможност да оценят бъдещия потенциал на студентите и да изберат своите бъдещи кадри.

Източник: dnes.bg