Ученици

Трети национален конкурс за изработване на театрални кукли

Организаторите на XVI Национален фестивал на детската книга, който ще се проведе в гр. Сливен от 7 до 9 май 2014г. обявяват Трети национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои.

Скъпи деца,
Куклата е магическа вещ, която винаги може да ни пренесе в света на фантазиите и игрите. Обръщаме се към вас с едно страхотно предложение. Изберете Ваш любим литературен герой и изработете негова кукла. След това изпратете своята кукла (с обозначени: трите имена, възраст – навършени години, училище, адрес, телефон и e-mail за контакти) на адрес:

8800 гр. Сливен
ул. „Никола Карев“ № 1
Регионална библиотека „Сава Доброплодни“

За конкурса за изработване на театрални кукли

В конкурса могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 16 години, разделени в три възрастови групи: 7 – 10 години, 11 – 14 години, 15 – 16 години. Всеки участник има право да представи до 2 броя кукли. Куклите да са с височина по-голяма от 30 см.

Компетентно жури ще оцени вашите творби. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 7 май 2014г. в рамките на програмата на XVI Национален фестивал на детската книга – Сливен, 2014г. Ще бъдат раздадени много награди.

С част от куклите ще бъде подготвен куклено-театрален спектакъл, който ще бъде представен на публиката на фестивала.

Куклите на участниците в конкурса не се връщат. Те ще бъдат включени в експозицията на Музея на театралната кукла на любимите литературни герои в РБ „Сава Доброплодни” – Сливен. В него и деца, и възрастни, в една фантастична и приказна атмосфера, могат да се наслаждават, както на много и интересни кукли, така и на смайващото и многообразно майсторство на техните създатели.

Успех!

тел. за справки: 044/62 53 97 ; 62 24 41; GSM 0886090712
e-mail: reglibsliven@iradeum.com

Краен срок за изпращане на творбите – 21 март 2014 г.