Мнения Ученици Учители

Тормозената от ученик пловдивска учителка проговори

Изключителна популярност в интернет придобиха кадри, които показват как ученик упражнява насилие над свой учител.

Както Teacher.bg писа, сцената се разиграва в часовете по английски език на един от деветите класове в пловдивското средно училище „Паисий Хилендарски“.

„Останах твърде изненадана от агресията и самото поведение в момента, в който след изпитване ученикът получава тройка, а той е мислил, че ще има двойка. По-късно разбрах, че е преекспониран клипът в интернет и социалните мрежи. Бях шокирана и не бях решила да правя доклад до директора. На ученика не му е първият път, в който се държи по този начин, има неконтролируемо на моменти състояние”, каза пострадалата учителка Мария Георгиева пред Нова телевизия.

„Ние знаехме за неговото проблемно поведение. С него работят педагогическият съветник и психолог. Има такива прояви, има и подобрение, но тези три месеца, през които той е ученик при нас може би не бяха достатъчни за поправяне на неговото поведение”, посочи директорът на училището Илия Къртев.

От РУО – Пловдив ще настояват за среща с родителите на момчето и институциите за набелязване на адекватни мерки спрямо него.

Източник: nova.bg