Мнения

Тече инициативата “Бъдещето е код“

От 15 април до 30 май 2015 г. се провежда инициативата „Бъдещето е код“. Това е съвместна инициатива на Министерството на образованието и науката и Дигиталната национална коалиция. Целта е да се мотивират учениците да развиват своите умения в областта на програмирането, дизайна и технологиите.

Дигиталната национална коалиция е разработила специална платформа за организиране на посещения в училищата на лектори, работещи в сферата на информационните технологии. Чрез платформата се регистрират училищата, които имат интерес да участват в инициативата и лекторите доброволци, които да представят пред учениците нужните умения за кариера в сектора на информационните технологии.

Интернет адресът на инициативата е: http://www.futureiscode.com/.

На този адрес е публикувана пълна информация за инициативата и се попълва регистрационната форма от училищата.

Моля да бъдат информирани училищата от Вашия регион за тази инициатива и да съдействат на Дигиталната национална коалиция за провеждане на дейности в училищата.

За въпроси, свързани с инициативата и организацията на посещенията, можете да се свържете с организационния екип на адрес: contact@futureiscode.com и на следните телефони: 088 813 02 25 – Адриана Панайотова, Дигитална национална коалиция и

088 927 23 12 – Димитър Димитров, Europe Code Week посланик за България.