Ученици

Състезание по български език “Родна реч“ за ученици от четвърти клас

Основно училище „Васил Левски“ – гр. Пловдив с подкрепата на РИО Пловдив организира градско състезание по български език „Родна реч“ за ученици от четвърти клас.

Състезанието ще се проведе на 9. март 2013г. (събота), от 10:00 ч. до 11:00 ч. в ОУ „Васил Левски”, гр. Пловдив

Предизвикваме в благородна надпревара всички четвъртокласници, които обичат и знаят родния български език да покажат знанията и уменията си чрез тест. Ще бъде включена и допълнителна задача за КРАСНОПИС!

В навечерието на Национално външно оценяване участниците ще проверят подготовката си по български език и ще докажат, че са родолюбиви българи.

Тестът по български език включва 15 задачи, съобразени с ДОИ, с избираеми и свободни отговори, а задачата за краснопис ще се състои в препис на кратък текст. Време за работа: 60 минути.

УЧАСТИЕТО Е БЕЗПЛАТНО.

Заявки за участие се приемат до 07.03. 2013 г. в канцеларията на ОУ „Васил Левски“, ул. „Ралица“ №2 от 9:30 ч. до 16:00 ч. и на e-mail: ouvlevski@abv. Заявки по телефона не се приемат.

При запълване на местата в сградата на училището преди обявения краен срок, записването приключва. В деня на състезанието заявки няма да се приемат.

За повече информация: ОУ „Васил Левски“ – Пловдив
Адрес: ул.”Ралица” №2,, тел.: 032/ 633 228, 628 681, е-mail:ouvlevski@abv.

Още за конкурса