Мнения

СУ – в поредната престижна международна класация

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ намира място в поредната престижна международна класация на най-добрите в научно отношение академични институции. В оповестения рейтинг на Times Higher Education BRICS & Emerging Economies Rankings за 2017 година най-авторитетното висше училище в България е класирано в групата между 201-во и 250-то място. Това съобщиха от пресцентъра на СУ.

По-рано тази година Алма матер за първи път беше включен и в световната класация на университети на Times Higher Education (THE). Рейтингът на Times Higher Education BRICS & Emerging Economies Rankings за четвърта поредна година подлага на анализ университети в 50 държави с нововъзникващи икономики или т. нар. гранични икономики според индекса на Фондовата борса на Файненшъл Таймс (Financial Times Stock Exchange). Висши училища само от 41 държави обаче са включени в списъка на първите 300.

Софийският университет намира за първи път място в тази класация на най-добрите в научно отношение висши училища. Рейтингът използва същите показатели като Световната класация на университетите (THE/ World University Rankings). 

Източник: actualno.com