Ученици Училища Учители

Стартира е-платформа за класни стаи на открито в България

Сдружение „Безопасни детски площадки“ представя е-платформа https://uchanaotkrito.bg – „Уча на открито“. В нея организациятасъбира близо 40 пространства за обучение и игри под небето в София и в цяла България. На платформата има онлайн карта със снимки и базова информация за всяка локация, както и календар на събития, които се организират на тези класни стаи.

Картата е отворена за още класни стаи, а платформата ще споделя новини и опит от сферата на образованието на открито. Насърчаваме училища, детски градини, читалища да споделят събития и успехи!

Платформата е част от проект „София учи на открито“. Проект „София учи на открито“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община – Програма „Европа“ 2021 от Сдружение „Безопасни детски площадки“, в партньорство с район „Подуяне“.

Първото събитие в календара е доброволческата акция за изграждане на модерно и раздвижено пространство за учене на открито в двора на 42 ОУ „Хаджи Димитър“, в район Подуяне, София на 28-29 май. А на 30 май, от 13 часа ще има демо урок на открито в тази класна стая и представяне на резултатите от проекта.

Източник: Сдружение "Безопасни детски площадки"