Ученици

Седмокласници от СМГ спечелиха конкурс в Москва

Седмокласниците от СМГ “Паисий Хилендарски” в София, които спечелиха голямата награда в националния кръг на конкурса “Математика и проектиране” (МITE) с проекта си “Числата на Каталан”, се завърнаха с няколко призови места и от международния конкурс. Той се проведе в Москва от 29 април до 4 май 2016 г.

Мартин Стефанов, Иван Георгиев, Йордан Илиев и Ивета Македонска са на първо място, а Маргарита Стефанова, Йоанна Кирчева и Кьонг До – на трето. Техен научен ръководител е Ваня Данова.

Международното участие на младите български математици е с финансовата подкрепа на ЗАД “Армеец”. Компанията традиционно подпомага изяви на деца и младежи, които им дават възможност да развиват знанията и уменията си, за да бъдат още по-успешни в бъдеще.

Международният конкурс “Математика и проектиране”, в който участват представители на Германия, Русия, Казахстан, Беларус и България, се провежда за десети пореден път, като българските участници традиционно се представят отлично и заемат призови места, информира “Стандарт”.