Учители

Родител преби учител в Белоградчик

Баща на ученик нападна и преби учител по физическо в училище в Белоградчик, пише „Монитор“. Грозната сцена се разиграла на входа на СОУ „Христо Ботев“.

Като причина за инцидента се сочи наказанието, което преподавателят наложил на непослушния ученик. Той се оплакал на баща си, който действал на принципа „първо действа, после пита“.

Учителия Краси Денев бил нападнат с юмруци и ритници на самия вход на школото пред погледите на учениците и минаващи от там граждани.

Да помогнат на своя учител се притекли единадесетокласници от училището, които успели да спрат побойника и прекратили боя. Учителят веднага отишъл в спешния медицински център в Белоградчик, където е прегледан от невролог, със съмнения за комоцио.

Запознати с инцидента твърдят, че учителят си е извадил и медицинско за нанесени телесни повреди.

И побойникът и битият са от ромски произход. Денев работел в училището от една година.

Началникът на инспектората по образование във Видин Калин Нинов обяснява, че въпросният ученик тормозел всички в клас и имал неприлично поведение. Освен това многократно е обиждал преподавателя. Бил е предупреждаван неведнъж за действията си, но не си е взел бележка.

Родителят пък е знаел какви ги върши синът му, но очевидно е решил да направи „по-лесното“, да раздаде „правосъдие“ според разбиранията си, вместо да превъзпита детето си.