Мнения Ученици Училища

Родители не знаят, че децата им участват в клип на издателство?

Директорът на столичното 119-то Средно училище „Акад. Михаил Арнаудов“ Диян Стаматов потвърди пред Actualno.com, че родителите на децата, които участват в клипа на издателство „Просвета“, са дали писменото си разрешение за това.

В публичното пространство се появиха по-рано съмнения дали малчуганите не са се включили във въпросния клип без знанието на своите родители. Стаматов бе категоричен, че казус няма и дори посочи, че се чувства щастлив, че ученици на школото отговарят на въпроса „Какво е за тях просветата?“. Директорът поясни още, че в клипа се сравняват отговорите на малчуганите от преди пет години и днес, когато издателството отбелязва 75-годишен юбилей.

В действителност във видеото повечето от отговорите на учениците са свързани с асоциацията, че думичката „просвета“ се отнася до едноименното издателство. Част от учениците отбелязват обаче, че „просвета“ означава и „знание“, както и „любов към книгите и учебниците“.

Припомняме, че през миналата седмица от издателството изчислиха, че над 8 милиона българи са се научили да четат, пишат и мислят по букварчетата и другите учебници на „Просвета“. Най-старото българско образователно издателство ще отбележи годишнината със спектакъл в НДК.

Източник: actualno.com