Училища

Родители искат всички документи от проверките в детската градина в Горна баня

Родители поискаха да видят всички документи от проверката за дейността на бившия директор Мариана Иванова на Детска градина №164 „Зорница“.
На протест пред сградата на Столична община родители заявиха, че не са запознати с всички факти от проверките на градината в Горна Баня и че протоколите са разписани с особено мнение от директорката.

Проверка е извършена по жалби от служители на детската градина и сигнали от граждани

Знаем само едната страна – на общината, заяви баща пред Нова телевизия и допълни, че според тях проверките не са коректни. От август до сега текат проверки. Нямаме резултати, искаме среща с общината, казаха родители. Майка на дете заяви, че Мариана Иванова винаги е била коректна към всички. Ако не е била права, това трябва да се докаже.

Друга майка заяви, че зам.-директорът Петя Георгиева от самото начало е започнала да се държи лошо с децата, имало крясъци и обидни думи към тях. Едно от децата разказало у дома, че зам.-директорът Георгиева им заявила, че ако падне нещо, докато се хранят, ще го излижат от земята.
Искаме г-жа Фандъкова като безпристрастен орган да вземе отношение и тази госпожа (Петя Георгиева – б.р.) да няма достъп до деца.

Припомняме, протестът на родителите пред сградата на Столична община е срещу решението на Столична община да уволни директора Мариана Иванова. Исканията им са Мариана Иванова да бъде възстановена на позицията директор на детската градина.

Родители искат прокуратурата да провери дали е оказван натиск от администрацията на общината върху директорите на детски градини в София да приемат деца, които са извън системата за класиране в детските градини.

Родителите настояват за честна система за приемане на деца в детските градини, като с приоритет да бъдат децата от съответния квартал.

Източник: news.bg