Учители

Проф. Танев става съветник на премиера?

„Министър Танев е един изключително ерудиран човек. Поради това, че екипът му и самият той не можа да комуникират с обществото правилно това, което възнамеряват да правят, възникна напрежение“, коментира пред журналисти днес министър председателят Бойко Борисов.

Той посочи, че засягането на деликатни за българина теми и понятия в проектите за учебни програми нерядко възбуждат „какви ли не националистични пориви и дори агресия“.

„Затова на министър Танев предложих и се договорихме той да продължи да работи като мой съветник в кабинета“, допълни Борисов, който обяви също, че оставката на Танев ще бъде депозирана в понеделник.

„С министър Танев работя прекрасно и имаме прекрасни отношения и аз истински съжалявам. На мен втори път ми се случва един прекрасен експерт, корифей в своята област, да трябва да подава оставка и то по мое искане, заради това, че не можа да комуникира правилно в обществото това, което прави. Първата беше Анна-Мария Борисова, министърът на здравеопазването“, допълни премиерът, визирайки промените в първия му кабинет.