Учители

Професорката, писала „Среден 3“ за празен лист: Такова нещо е нямало

Професорката, уличена, че пуска студенти с празни изпитни листове, проговори пред NOVA. Проф. Соня Докова заяви, че единствената й вина е, че е допуснала до изпит студента Кезим Медев, подал оплакването срещу нея.

„Това лице не трябваше да го допускам. По правилника той трябва да присъства на упражненията и на част от лекциите. А е идвал само веднъж на упражненията, и веднъж – на лекциите. Смятам, че него Бог ще го накаже за това, което направи“, допълни тя.

Преподавателката по Геоикономика и регионално развитие предизвика критики, след като се разбра, че по време на изпит е предложила да пише „Среден 3“ на студентите, предали празни изпитни листове.

„Такова нещо е нямало. На изпита влязоха квестори, раздадоха листове. Минаха около 20 минути от изпита. Тогава казах на студентите, че който смята, че отговаря на текущата си оценка, може да излезе“, разказа тя, като уточни, че написаните от нея оценки „Среден 3“ са били на базата на текущия контрол през семестъра. 

„Пожелавам на проф. Докова единствено здраве”, каза от своя страна Кезим Медев, студент в УНСС. „С мен се свързаха много студенти и преподаватели – някои ме подкрепят, други не”, добави той пред Нова ТВ. Попитан мислил ли е да учи в чужбина Кезим отговори, че е мислил, но финансовите условия са тежки. „Не съжалявам, че съм останал тук и се гордея с университета си”.

По думите му не е лесно да се завърши УНСС, както се коментира в обществото. „Ако не съм подготвен за даден изпит, не мога да го взема”, каза той.

„Искам да работя за добрия имидж на университета”, категоричен е Кезим. Засега младото момче не си представя да се занимавам с политика. „Сега мисля само за завършването си. След това мисля да се занимавам с нещо мое”, добави той.

Източник: nova.bg