Учители

Провинилата се учителка: Не исках да ме има…!

„Потърсих помощ от специалисти, тъй като след инцидента бях в депресия. Беше ме срам“, коментира в предаването на Нова ТВ „Всяка неделя“ преподавателката по руски и немски Илияна Иванова, която стана известна в началото на седмицата с изявите си в нетрезво състояние в столично училище.

„Не мисля, че трябваше да се стига до такива крайности. Цял ден бях с белезници“, сподели още тя.

„Приготвих се за училище, тъй като преподавам и на друго място. Излязох и първата ми мисъл беше, че не искам да ме има. Срамувах се… Но не се поддадох на емоцията и веднага потърсих специализирана помощ. Намерих прекрасни и добри хора. Диагнозата е „депресия“, изповяда се още Иванова, която добави, че от края на работната седмица до сега не се е прибирала вкъщи, за да се опита да превъзмогне проблемите си.

„Бедност, мизерия, нищета са слаби думи за положението, в което съм аз, а и изобщо голяма част от учителите. От нас, бедните, казвам го както в пряк смисъл, така и в метафоричен, учители, родителите изискват много. Трябва да предадем на учениците мъдрост и знания. Да ги образоваме, да ги научим на три езика…“

„Спасява ме Ботев“, призна преподавателката, след което започна „Към брата си“ на великия български поет и революционер.

„Тежко, брате, се живее
между глупци неразбрани;
душата ми в огън тлее,
сърцето ми в люти рани“.

В предаването на Кеворк Кеворкян участие взеха и трите деца на Иванова, която тя сама отглежда от няколко години. Те разкритикуваха майка си за това, че не е изтанцувала добре танца, който я прати в Пето РПУ. Тя пък им обеща да го научи още тази вечер.

Още по темата