Ученици

Предприемачество с Майнкрафт

Учебно-тренировъчната фирма „Интерактив стъдинг“ от Националната търговско-банкова гимназия – София проведе предколеден урок по предприемачество с ученици от 8 клас от СУЕО „Ал. С. Пушкин“ – Варна на 22 декември 2021 г. Учениците от „Интерактив стъдинг“ разработват игри, с които ученето може да е забавно, ангажиращо и с дългосрочен ефект. Те използват различни медии – Майнкрафт, мобилни телефони с техни уникални сензори и уеб-базирана игра.

Учениците на г-жа Ралица Новоселска от Варна имаха за задача да измислят колкото е възможно повече бизнес идеи, свързани с Майнкрафт. Те трябваше да приложат наученото от Тема 5 „Творчески методи и техники за идентифициране на възможности и създаване на бизнес идеи“ от учебника по „Предприемачество“ на проф. Цветан Давидков, по който учат във варненското училище. По време на часа те представиха и обсъдиха идеите си с по-големите ученици от 10 кл. в София, които също учат „Електронна търговия“.

Кадър от представянето на учениците от СУЕО „Ал. С. Пушкин“ – Варна.

Кадър от представянето на учениците от СУЕО „Ал. С. Пушкин“ – Варна.

Дарина Иванова, управител на УТФ „Интерактив стъдинг“ разказа за етапите, през които преминават, за да създадат работещ „прототип“ на фирма, как са стигнали до идеите за продуктите, по които работят и какво им предстои.

Дарина Иванова, управител на УТФ „Интерактив стъдинг“ – НТБГ

„Интеркатив стъдинг“ представиха разработения си урок в Майнкрафт: Образователна версия, в който учениците могат да се запознаят с допълнителна информация, свързана с важните фактори за измисляне на бизнес идеи и провериха знанията си в диалогов режим в играта. Учениците от „Интерактив стъдинг“ демонстрираха функционалностите на героите-гидове, с които може да се води диалог и са субект на елементарно програмиране.

Деян Ялъмов от УТФ „Интерактив стъдинг“ показва как е направена играта

Деян Ялъмов от УТФ „Интерактив стъдинг“ показва как е направена играта

Г-жа Десислава Бенина – преподавателят от НТБГ, която води „Интерактив стъдинг“ сподели с г-жа Новоселска как може учениците и учителите от СУЕО „Ал. С. Пушкин“ да се подготвят, за да използват работа с учебно-тренировъчни фирми в бъдеще.

Десислава Бенина и част от екипа на „Интерактив стъдинг“ от 10к клас на НТБГ – София

Десислава Бенина и част от екипа на „Интерактив стъдинг“ от 10к клас на НТБГ – София

Урокът беше проведен в онлайн среда в MS Teams и представляваше тест на продукт на „Интерактив стъдинг“. Очаква се, че учениците от „Пушкин“ ще дадат обратна връзка на учениците от НТБГ за урока в Майнкрафт – какво да допълнят и променят, за да бъде играта още по-интересна. Два от отборите спечелиха всички диаманти в играта, което е знак, че учениците са се справили отлично с материала.
При желание от други учители да използват този или други уроци на „Интерактив стъдинг“ може да им пишете на help@interactivestudying.eu или директно в социалните мрежи: Interactive Studying | Facebook и Interactive Studying (@interactivestudying) • Instagram photos and videos

Източник: Interactive Studying